Lowell Observatory

Op Mars Hill naast Flagstaff ligt een van de beroemdste sterrewachten van Amerika, Lowell Observatory. Een bezoek begint in het Steele Visitor Center, vanwaar onder begeleiding de Clark Telescope, de rotunda bibliotheek, de Pluto Walk en de Pluto Telescope worden bezocht.

Dit was het domein van Percival Lowell, een astonoom die ervan overtuigd was de kanalen op Mars bewijs waren voor de aanwezigheid van menselijk leven op die planeet. In 1894 kwam hij naar Flagstaff om Mars te bestuderen en zijn theorie te onderbouwen. Hij had ongelijk over Mars maar de latere ontdekkingen van astronomen, maakten Lowell Observatory wereldberoemd.

Aan het begin van de twintigste eeuw ontdekte V. Slipher dat lichtbronnen, spiral nebulae geheten, met hoge snelheid wegbewogen van ons sterrenstelsel, de Melkweg. Dit leidde tot de theorie van het uitdijende universtum. In 1930 ontdekte de astronoom Clyde Tombaugh Pluto, de negende planeet en het verst verwijderd van de zon.

Voor en na de rondleiding kunnen bezoekers in het visitor centger een tentoonstelling zien over de ‘Tools of the Astronomer’.

Tours om 10u, 13u en 15u. Museum de gehele dag open, maar de tour is een must, anders ziet u de ruimtes niet van binnen.