Flagstaff: uitvalsbasis voor de Grand Canyon

Flagstaff, het zal u niet verbazen, is vernoemd naar de vlaggemast die een ondernemende pionier er in 1876 neerzette. Hij deed dat naast zijn huisje, in de middle of nowhere. Tegenwoordig is Flagstaff een stadje dat vooral fungeert als uitvalsbasis voor trips naar de Grand Canyon en de andere monumenten in Noord Arizona.
Het is een plezierig en onopmerkelijk stadje. WIj gebruiken het graag als basis. Als je in Flagstaff een huis huurt of een hotelkamer neemt, zit je op rijafstand van een groot aantal attractieve bestemmingen. Behalve de Grand Canyon noemen we Crater Monument, Wallnut Canyon, Sedona, Fort Verde, Montezuma’s Castle, een stuk Route 66 en dan zijn we nog zo het een en ander vergeten.
Wij vonden deze oplossing een stuk beter dan in Grand Canyon Village te verblijven, of in de motels net buiten het park. Als u vroeg vertrekt en een uurtje rijdt, dan heb je de hele dag om rond te kijken. Anders ligt het natuurlijk als u naar beneden wilt wandelen, maar dat is dan ook een heel andere onderneming.
In Flagstaff zelf waren we enthousiast over sterrewacht. Lowell Observatoy. Dit is een van de belangrijkste observatoria in Amerika, de plaats waar bijvoorbeeld de planeet Pluto is ontdekt.
Erg aardig zijn ook de beide musea van de stad. De ene is gewijd aan lokale geschiedenis en heeft de charme van een amateur collectie, de andere is gewijd aan de Indianen en geldt als een van de betere musea op dit terrein.

In downtown kunnen we The Black Bean Burrito Bar & Salsa Co. aanbevelen. 12 E. Route 66. We aten ook lekker in de studentenwijk, in de local brewery, de Beaver Street Brewery.

Comfi Cottages is een B&B organisatie die in feite zes huizen verhuurd in Flagstaff. Voor een groter gezelschap een ideale mogelijkheid om privacy te combineren met een huislijke sfeer (met drie slaapkamers in het grootste huis gaat dat gemakkelijk). Wij huurden 521 West Beal Street voor een week, en gebruikten dat als uitvalsbasis voor Noord-Arizona. Ideaal! Klik hier en doe ze de groeten.