Newport Beach: waar de echt rijken wonen

Het bekendste is Newport waarschijnlijk vanwege zijn Newport Jazz Festival, zijn gigantische landhuizen en zijn zeilwedstrijden. Dat maakt het ’s zomers een behoorlijke drukke stad – zooport zegt men wel. Sinds het begin van de jaren negentig toen het ieder weekend een open jongerenhuis was in Newport heeft men de regels sterk aangescherpt en is Newport weer meer wat het wil zijn: een exclusieve badplaats. Maar toch, van mei tot augustus wonen er niet 26.000 mensen in het stadje, maar ongeveer 100.000 meer.

De georganiseerde tours langs de landhuizen kunnen de minder bedeelden een beeld geven van het zomerleven van de Vanderbilts en andere puissant rijke Amerikanen in de Gilded Age (aan het einde van negentiende eeuw).

Het stadje heeft wel wat maar we kunnen u vooral adviseren om het buiten het weekend en buiten het hoogseizoen te bezoeken. Zelfs de Howard Johnson doet $200 in het seizoen, dus weet waar u aan begint. De landhuizen zijn wel leuk, zie www.newportmansions.org en ook de zeilwedstrijden zijn aantrekkelijk maar het strekt tot aanbeveling om een oom te hebben die ook een jacht in de haven heeft liggen, dat maakt het een stuk leuker. [/html]