Trouwen in Florida

Wij hebben voor 6 personen een reis geboekt naar Florida via Florida Best Travel Service in Miami Beach. Ze spreken daar naast Engels, Duits, Frans en Spaans ook Nederlands. Dat is wel zo makkelijk. Wij hebben een rondreis gemaakt. In Miami Beach verbleven wij in het Surfcomber Hotel op Collins Avenue. Op loopafstand van Ocean Drive.
Onze rondreis begon met een bezoek aan Kennedy Space Center inclusief rondrit over het terrein. Zeker de moeite waard. Vanaf het Space Center zijn we vertrokken naar Orlando, waar wij 3 nachten verbleven. In Orlando bezochten wij natuurlijk Universal Studio's, Magic Kingdom en Seaworld. Hier vandaan vertrokken wij naar Fort Meijers waar wij in de Outrigger overnachtten.
Een bezoek aan Captiva en Sanibel is zeer de moeite waard vooral op Sanibel bij de Mucky Duck. Wees hier op tijd anders moet je bijna een uur wachten voordat je binnen kan gaan eten. Vanaf Fort Meijers zijn we dwars door de Everglades terug naar Miami gereden.
In Miami verbleven wij weer in de Surfcomber. Vervolgens hebben wij de Keys bekeken en een stop gemaakt op Marathon waar je kunt zwemmen tussen de dolfijnen bij het Dolphine Research Center. Dit moet je tijdig boeken, want ze laten maar 8 personen per dag toe. Als je in de gelegenheid bent moet je zeker een keer van je leven tussen dolfijnen gezwommen hebben.
Toen we door wilden rijden naar Key West werd ons dringend verzocht om terug te keren naar Miami omdat er een orkaan richting de Key's zou komen. De huizen op de Key's werden dichtgetimmerd en de toeristen werd verzocht te evacueren. Op Cuba had deze orkaan al 8 doden veroorzaakt. Om terug te keren naar Miami was niet onze bedoeling, omdat wij de volgende dag op Key West zouden gaan trouwen. Dit feest ging dus niet door, maar toen wij eenmaal in Miami terugkwamen, had het reisbureau (Florida Best Travel Service) een bruiloft geregeld in Miami.
Op 18 oktober 1996 zijn mijn man en ik getrouwd in de tuin van Miami Beach Ocean Resort, tevens aan Collins Avenue. Een grandioze dag, maar we wilden toch Key West nog zien. De dag ernaar (de orkaan was inmiddels over getrokken) zijn we richting Key West vertrokken en overnacht in het Palms Hotel. Een schattig, klein, knus hotel omgeven door palmbomen. 's-Avonds hebben wij natuurlijk de onzettend mooie zonsondergang bekeken.
Een verhaal apart. Aan de barretjes rondom de pier bevinden zich heel veel Cubanen die de zon zien ondergaan richting Cuba. Wanneer de zon is ondergegaan beginnen ze te huilen en te applaudiseren. Vrij komisch om als nuchtere nederlanders mee te maken. De volgende dag hebben wij van het hotel fietsen gehuurd en over Key West gefietst. Met de auto is het moeilijk om bij de vele attracties te komen, maar op de fiets zie je alles.
Eenmaal terug in Miami zat onze vakantie c.q. huwelijksreis erop. Wij hebben veel indrukken op gedaan, veel gezien en geleerd, maar bovenal een zeer leuke vakantie gehad. Voor informatie over Florida moet je zeker contact opnemen met Florida Best Travel Service. Zij hebben ook een tourbedrijf die allerlei excursie organiseert.

Jessica Westphal-de Vries