Everglades NP: muggen en aligators

Het park is het hele jaar geopend. De beste tijd om de Everglades te bezoeken is in het droge seizoen, van midden december tot midden april, als de dieren zich verzamelen bij de waterholes. Dit is ook de periode dat het grootste aantal vogels aanwezig is in het park en de wat lagere temperaturen en luchtvochtigheid het weer dragelijk maken en de last van de muggen minder ernstig. De drukste week van het jaar is die tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Voor onderdak en boten dient u maanden van tevoren te reserveren. De zomer is niet zo’n goede tijd om de Everglades te bezoeken (dat geldt overigens voor heel Florida), in verband met de hitte, de muggen en de dreiging van orkanen. Neem in elk geval anti-muggen spul mee.

Tijdens het natte seizoen, van midden april tot midden december valt er meer dan 80 centimeter regen. Het wild is dan moeilijker te zien en in het park zijn minder activiteiten.

Het is mogelijk om de hoogtepunten van het park in één dag te doen vanuit Miami, maar dan krijgt u wel een heel beperkt beeld van dit prachtige park.

In Flamingo en Everglades City kunt u roeiboten, kano’s en huisboten huren. Airboat tours worden buiten het park georganiseerd, binnen het park zijn ze verboden, maar de Everglades zijn groter dan alleen het park, dus als u erop staat kunt ook daarmee een tochtje maken. Er zijn verscheidene goed aangegeven kanoroutes, zoals de in de tekst genoemde Wilderness Waterway.

Er wordt veel gevist in deze contreien. Daarvoor is echter wel een Florida fishing license nodig. Rangers kunnen u meer vertellen.

Er zijn zeven gemarkeerde wandelpaden, die in lengte variëren van vijfhonderd meter op boardwalks, tot twintig kilometer over stranden, mangrove, en kustprairie (trailhead is bij de Flamingo Campground). Rangers leiden dagelijks wandeltochten bij de Anhinga Trail.

Het Flamingo Visitor Center ligt in het zuiden van park, op meer dan vijftig kilometer van de ingang van het park. Algemene telefoonnummers: (305)253-2241, of (813)695-3101, ext. 182. Dagelijks geopend. Het restaurant in Flamingo is ‘s zomers gesloten.

Main Visitor Center bij de oostingang van het park, tel. (305)247-6211 ext. 235.

Royal Palm Visitor Center ligt zeven kilometer ten westen van de parkingang. Kampeermogelijkheden in de buurt. Van hieruit komt u bij de Anhinga en de Gumbo Limbo Trails.

De Park Service heeft twee campings: Long Pine Key (108) en Flamingo (300). Backcountry camping alleen met permit.

Overnachtingen buiten het park zijn mogelijk in Florida City (ongeveer zo interessant als de naam al aangeeft) en in Homestead.