Houston Natural Science Museum

Kinderen en volwassenen kunnen hier hun hart ophalen

In Houstons Museum District heeft niemand moeite om een dag zoet te brengen, maar kinderen en volwassenen kunnen hun hart ophalen in het Natural History Museum. De permanente tentoonstelling heeft, hoe kan het anders in de stad van George W., een mooie uitleg over de winning van olie en gas. Er is een prachtige paleontologie opstelling met enorme, gemechaniseerde dinosaurussen (Dinamation genaamd). Elders in het gebouw, in het Challenger Learning Center, kunnen kinderen deelnemen aan ruimtemissies, waarbij ze Halley’s Comet tegenkomen en een trip naar de maan ondernemen.

En als klap op de vuurpijl is er het Cockrell Butterfly Center, een regenwoud gevestigd in een soort glazen stolp naast het museum. In die stolp bevindt zich een fenomenale collectie vlinders. Ze vliegen los rond, zo ongeveer als vogels in een volière. Tijdens een beozek gaan de vlinders op de mensen zitten en een typische ervaring is dat u zo ongeveer vijftig van de grootste en meest kleurrijke vlinders ziet van de 1500 die in het Center aanwezig zijn. Kinderen zijn er helemaal gek mee.

Met zijn 2,3 miljoen bezoekers per jaar is het Houston Museum of Natural Science het op drie na drukste museum van het land. Het kan er druk zijn, vooral in de weekends.

Houston Museum of Natural Science

1 Hermann Circle Dr

(In Hermann Park)

Houston, TX 77030

(713) 639-4629

www.hmns.mus.tx.us