Guadalupe Mountains NP

Guadalupe Mountains National Park ligt tachtig kilometer ten zuidwesten van Carlsbad, New Mexico, en tweehonderd kilometer ten oosten van El Paso, Texas, aan US 62-180. De toegang tot het park per auto is beperkt. Je kunt het beste je wandelschoenen meenemen en het park te voet exploreren. Neem wel een gallon (2,5 liter) water per dag per persoon te drinken mee.
GM is het hele jaar geopend, er wordt geen toegangsprijs geheven. ’s Zomers is het er erg warm vooral in juni en juli. De beste tijd om het park te bezoeken is de herfst maar tijdens de `changing of the leaves’ kan het knap druk worden in het park.
Het park wordt onderhouden als een zogenoemde wilderness area, dus er zijn weinig of geen wandelpaden die uitgebreid zijn aangegeven. Bij het Headquarters Visitor Center in Pine Springs zijn folders verkrijgbaar die de weg wijzen, kaarten en andere informatie over de wandelmogelijkheden. Ook bij het Frijole Ranch Cultural Museum, het McKittrick Canyon Visitor Center en het Dog Canyon Ranger Station is deze informatie beschikbaar. Het visitor center biedt ook door natuurexperts geleide wandelingen aan in het zomerseizoen.
In totaal heeft het park ongeveer honderdvijftig kilometer aan wandelpaden, soms gemakkelijk, soms voor geoefende wandelaars. De Permian Reef Geology Trail, in de buurt van McKittrick Canyon Visitor Center, is de beste plaats om de fossielen en de vorming van het Capitan Reef te bekijken.
Het park heeft twee kampeerterreinen, bij Pine Springs en Dog Canyon, waarvoor geen reserveringen gemaakt kunnen worden. Je mag er maximaal veertien dagen blijven en ze kosten zes dollar per nacht. In bepaalde delen van het park is het toegestaan om vrij te kamperen langs de wandelpaden (back country camping) mits voorzien van een permit die bij de park rangers verkrijgbaar is.
Buiten het park zijn de meeste faciliteiten te vinden in White’s City, New Mexico, zo’n vijftig kilometer ten noordoosten van het park.
Informatie over het park is verkrijgbaar bij:
Superintendent
Guadalupe Mountains National Park
HC 60, Box 400,
Salt Flat, TX 79847
tel. (915)828-3251