Persbericht nieuwe boek van Frans Verhagen

Verschijnt 25 januari

 

Hoezo is de integratie mislukt?

Het gaat juist hartstikke goed!

Met een voorwoord van Tofik Dibi en Marco Pastors

Over het boek

Veel Nederlanders denken dat het heel slecht gaat met de integratie. De media en een aantal politici lijken dat steeds weer te bevestigen. Maar is dat wel zo? In Hoezo mislukt? kijkt Frans Verhagen naar de nuchtere feiten en cijfers over de integratie van de Nederlandse allochtonen. De tweede generatie, hier geboren en opgegroeid, doet het veel beter dan men denkt. Ze spreken gewoon Nederlands. Ze boeken enorme successen in het onderwijs. Ze denken en handelen steeds meer volgens het Nederlandse gemiddelde. Wie veertig jaar geleden had voorspeld hoe de integratie zou verlopen, zou blij verrast zijn door de ontwikkeling. Mede dankzij de typisch Nederlandse verzorgingsstaat en de brede, voor iedereen toegankelijke voorzieningen, gaat het integratieproces hier sneller dan in veel klassieke immigratielanden. Wat de vraag oproept van dit boek: hoezo mislukt? Het antwoord is: het gaat juist heel goed. We zouden er trots op moeten zijn.

 

De pers over The American Way. Wat Nederland kan leren van het meest succesvolle immigratieland

‘Verhagen schetst een boeiend profiel van het wezen van de immigrant.’ Elsevier

 

‘(…) houdt Nederlanders een spiegel voor waar het gaat om de discussie over integratie, soms zo treffend, dat het als verplicht voer voorgeschreven kan worden aan de Nederlandse politici (…).’ Het Financieele Dagblad

 

‘(…) een boeiend overzicht van de Amerikaanse immigratiegeschiedenis.’ Historisch Nieuwsblad

Over de auteur

Frans Verhagen is publicist en hoofdredacteur van amerika.nl. Hij schrijft dagelijks over de Amerikaanse en Nederlandse politiek en geeft commentaar in diverse media. In 2005 publiceerde hij The American Way. Wat Nederland kan leren van het meest succesvolle immigratieland. Hij woont en werkt in Amsterdam. Zijn kinderen zijn Chinees-Nederlands-Amerikaans en de trotse bezitters van twee paspoorten.

 

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Luin: ,
020 – 570 61 20

Boekinformatie

Hoezo mislukt? De nuchtere feiten over de integratie in Nederland
ISBN 978 90 468 0634 0
240 blz. 14 x 21 cm
paperback € 17,95

Vanaf 25 januari verkrijgbaar