Een speciale plaats in de hel voor de Clintons

Ja, ik heb een hekel aan de Clintons, vooral Hillary. Ja, het enige dat ik goed voorspelde in die vreselijke verkiezingen van 2016 was dat zij een ramp zou worden. 

Ik zou willen dat ze nu haar mond hield en het niet erger maakte. In recente interviews heeft ze allerlei redenen bedacht waarom ze had verloren (en nam ze verantwoordelijkheid voor haar beslissingen) maar ze blijkt nog steeds niets geleerd te hebben. Ze realiseert zich niet dat, wat haar beslissingen ook waren, ze een verschrikkelijk slechte kandidaat was.

Als ze met enig realisme de campagne van 2008 had geanalyseerd dan had ze geweten dat ze in 2016 niet mee had moeten doen. Maar als je een Clinton bent, dan kun je die verleiding niet weerstaan. We lijden nu dagelijks onder de gevolgen van haar eigenwijsheid en arrogantie.

Tijdens de campagne zei ex minister Allbright dat er een speciale plaats in de hel was voor vrouwen die niet op vrouwen stemden. Nog los van de stupiditeit die uit zo’n uitspraak blijkt, lijkt me een andere conclusie gerechtvaardigd: er is een speciale plaats in de hel voor de Clintons, dertig jaar vervuiling van de Amerikaanse politiek.