De geheel voorspelbare ondergang van Clinton

Ik heb inmiddels Shattered kunnen uitlezen nu ik het manuscript van mijn Geschiedenis van de Verenigde Staten (uit op 25 september) heb ingeleverd. 

Een wijze hoofdredacteur zei me ooit dat je boeken die niet erg goed zijn niet moet bespreken, tenzij ze door heel veel mensen goed gevonden worden. Shattered hoeft u niet te lezen en ik zal het niet verder bespreken.

Alleen als u nog eens wilt doorleven hoe Hillary Clinton bewees dat ze geen capaciteit heeft om te leren, een slechte manager is, geen boodschap of visie heeft, en dat het volstrekt begrijpelijk is dat ze niet won, moet u het boek lezen.

Dan is het een adequaat verslag, niet geweldig ge-edit maar interessant genoeg, ook over de Bernie Sanders kant van het verhaal. Ook daar wordt je niet vrolijk van en de huidige catfights over de toekomst van de Democraten doen het ergste vrezen.

Ik heb nu eindelijk ook Dark Money van Jane Mayer gelezen over de Koch broertjes en de manier waarop ze de Republikeinen in de greep hebben In dit geval wel aanbevolen leesvoer.