Benedict Arnold

Synoniem voor een verrader van de Amerikaanse zaak en tot op de dag van vandaag zo gebruikt. Arnold (1741-1801) werd geboren in Connecticut. In mei 1775 voegde hij zich bij Ethan Allen, de revolutionair die in de Green Mountains in Vermont actief was. In september 1775 deden Arnold en generaal Montgomery een vergeefse aanval op Quebec. Montgomery werd gedood en Arnold gewond. Hij werd daarna gepromoveerd tot brigadier generaal. Onder zijn commando stopten de troepen de opmars van de Britten vanuit Canada bij Lake Champlain.

Arnold had een hekel aan het Congres die vijf brigadier generaals promoveerde tot major general – allemaal juniors. Na een stoutmoedige aanval op een Brits fort in Danbury, Connecticut, werd ook Arnold major generaal. Hij raakte opnieuw zwaar gewond bij gevechten rond Sarratoga.

In mei 1779 bood Arnold in het geheim hulp aan de Britten, door middel van brieven aan Sir Henry Clinton. Nadat Arnold in 1780 het commando had gekregen over West Point, regelde hij de overgave van deze post aan de Britse majoor John André voor 20.000 pond en een positie als generaal in het Engelse leger. André werd gevangen genomen, onthulde de samenzwering maar Arnold ontsnapte. Hij werd een Britse brigadier generaal en leidde later Britse troepen tegen Connecticut en Virginia. Hij vertrok in 1781 naar Engeland.

 

Arnold, gezeten, geeft papieren aan André die ze in zijn
laars zal stoppen. In deze beruchte ontmoeting van 21 september 1780 ging
Arnold akkoord met het verraden van West Point, waarvan hij op dat moment de
leider was, voor 20.000 pond.