Flusher

Iemand die op de verkiezingsdag de kiezers naar de stembus moet krijgen. Een belangrijke operatie net voor en op de verkiezingsdag is het Get out the vote-programma. Activisten gaan de laatste 72 uur voor de verkiezingen op pad om ervoor te zorgen dat mensen die mogelijk op hun kandidaat zouden stemmen ook daadwerkelijk naar de stembus komen. Ze helpen hen nog net niet het stembiljet in te vullen, maar veel scheelt het niet.

Traditioneel waren de Democraten hier altijd goed in, maar de Republikeinen hebben hen de laatste jaren ruim ingehaald. Door een gespreider woonpatroon is het steeds moeilijker om er zeker van te zijn dat je ook echt alleen de kiezers voor je eigen kandidaat naar de stembureaus brengt. Vroeger woonden etnische groepen gewoon keurig bij elkaar. Ieren en zwarten stemden altijd Democratisch, dus iedere kiezer die je uit die wijken naar de stembus begeleidde, was goed gekozen. Nu is het moeilijker: Democraten en Republikeinen wonen gespreid door de suburbs. Uiteraard wil je op de verkiezingsdag de mensen die mogelijk op de tegenpartij stemmen het liefst met rust laten.

Ryan Lizza van The New Republic stelde eens dat de suburbs meer en meer voorspelbaar Republikeins zijn worden. Dat maakt het gemakkelijker voor de Republikeinen om die mensen naar de stembus te krijgen, zoals dat vroeger voor de Democraten in de grote steden het geval was. Volgens Lizza lijkt er een soort segregatie aan de gang tussen Republikeinen en Democraten. Dat is slecht nieuws voor het land, vindt hij, maar goed nieuws voor de flushers.