De Correspondent opgezegd.

Voor de tweede keer heb ik het veelbezongen De Correspondent opgezegd.

Als u van het on line magazine geniet, ga daar vooral mee door. Ik ben voor nieuwe initiatieven in de mediawereld, ik hoop dat ze hun plek vinden of houden.

Mij spreekt het niet aan. Ik kwam nauwelijks tot lezen. De dagelijkse aankeilers haalden me meestal niet over. Het was niet dwingend genoeg. Ik weet het, dat is precies wat de Correspondent wil doen – zich losmaken van de dwang van dagelijks nieuws. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er niet voldoende van mijn gading vond.

Het oorspronkelijke idee van een correspondent die bijhoudt hoe hij bepaalde onderwerpen ervaart, van mening verandert en waarom, sprak me aan. Het zou mooi geweest zijn in de presidentscampagne van 2016 bijvoorbeeld. Maar ik kan me niet herinneren dat gezien te hebben. Eerlijk gezegd weet ik niet of die oorspronkelijke doelstelling nog wordt gevolgd.

Na mijn opzeggen zag ik dat Joris Luyendijk is aangetrokken als columnist. Klinkt tamelijk klassiek, middle of the road. Ik wens de Correspondent succes.